The Father


 

Biografklub Danmark. Anthony er en kultiveret mand. Han lytter til opera, spiller klassisk musik og læser stor litteratur.

- Men Anthony har Alzheimers, og det skaber store udfordringer for hans omsorgsfulde datter Anne. Hun forsøger at gøre tilværelsen så god som mulig for sin far ved at lade ham blive i sine vante omgivelser. Anthony skræmmer imidlertid alle sine hjemmeplejere væk, og efterhånden som hans greb om virkeligheden smuldrer, bliver Anne nødt til at træffe et svært valg - for sig selv og for sin far.

Hopkins og Colman leverer skuespil i verdensklasse i denne gribende og stærke fortælling om den ubetingede kærlighed til dem, man elsker allerhøjest.

THE FATHER er baseret på det prisvindende og populære teaterstykke af Florian Zeller, som også har instrueret filmen. Manuskriptet er skrevet af den Oscar-vindende manuskriptforfatter Christopher Hampton, der er litterær bagmand bag store filmsucceser som SONING og FARLIGE FORBINDELSER.

I rollen som Anthony ses Anthony Hopkins, der her leverer en af karrierens absolut stærkeste præstationer. Olivia Colman, der spiller datteren, er indenfor de seneste år blevet et af de mest eftertragtede navne i Hollywood og vandt da også i 2019 en Oscar for sin hovedrolle i THE FAVOURITE.

 

  • Spilletid:
    Genre:
    Censur:
  • 110 min.
    Drama
    Tilladt for børn fra 11 år